BAGĀTĪGS PROBIOTIKU AVOTS
Kā jau visi fermentēti produkti, arī kombuča ir bagāta ar probiotiskajām baktērijām. Tās nepieciešamas, lai uzlabotu zarna trakta darbību, mikrofloru un cīnītos ar vīrusiem. Šīs labās baktērijas uzlabo gremošanas sistēmu.
SATUR ANTIOKSIDANTUS
Antioksidanti aizsargā no bojājumiem, ko rada brīvie radikāļi. Brīvie radikāļi veidojas oksidācijas procesu rezultātā un samērīgā daudzumā nepieciešami cilvēka orgaismā. Tomēr, ja tie ir par daudz, var rasties veselības problēmas. Antioksidanti neitralizē brīvo radikāļu nelabvēlīgo ietekmi.
VITAMĪNI UN MINERĀLVIELAS
Raugam sadalot cukuru, kombučā rodas dažādi vitamīni un minerālvielas, to skaitā C, B, B1, B6, B12 vitamīni, aminoskābes un organiskās skābes. Tieši pateicoties B grupas vitamīniem, cilvēks ir enerģijas un spēka pilns. Savukārt C vitamīns ir universāls un neaizvietojams imunitātes stiprinātājs.